esti aici : prima pagina // Idei de destinatii de vacanta // Destinatii inedite // Delta Okavango din Botswana

Delta Okavango din Botswana

Despre Delta Okavango

Delta Okavango din Botswana este cea mai mare delta formata pe uscat din lume. Se formeaza la varsarea raului Okavango, fiind un imens bazin endorheic in Desertul Kalahari, si de unde majoritatea apei se evapora in loc sa se verse in mare ( in fiecare an aproximativ 11 kilometrii cubi de apa iriga o suprafata de 15.000 kilometri matrati).

Okavango este un labirint de lagune, lacuri si canale ascunse care acopera o suprafata de peste 17.000 kilometri patrati. Aceasta succesiune de lagune, insule si insulite de diferite dimensiuni, pasuni deschise si campii inundate formeaza un mozaic uimitor de uscat si apa.

Prinsa in mijlocul Desertului Kalahari, Delta Okavango este un adevarat magnet pentru animalele salbatice care depind de apa permanenta aflata aici. Apa din Delta Okavango este remarcabil de curata datorita faptului ca trece prin zonele mai putin populate ale Angolei pe parcursul calatoriei sale spre Delta.

Delta Okavango este locuinta atat permanenta cat si sezoniera pentru o mare varietate de animale salbatice, ceea ce a facut din ea o importanta atractie turistica. In padurile luxuriene indigene aflate atat in delta si pe insulele acesteia cat si pe luncile nascute din aceast “mariaj” uimitor dintre apa si nisip prospera un numar de peste 400 de specii de pasari.

Speciile de animale ce pot fi gasite aici includ elefantul african, bivolul african, hipopotami, gnu, girafe, crocodili, lei, cimpanzei, leoparzi, hiene, kudu, antilope, rinoceri negri si albi, zebre, babuini etc.  Majoritatea din cele aproximativ 200.000 de mamifere existente in delta nu sunt rezidente pe tot parcursul anului. Ele pleaca odata cu sosirea plilor de vara, si se reintorc cand se apropie iarna. Delta are o numeroasa populatie de animale foarte rare precum sitatunga, bivolii africani, crocodilii sau cainii salbatici africani – cea mai mare densitate din Africa.

Desi pescuitul poate fi practicat oriunde in delta, cele mai populare zone pentru el se gasesc in partea nordica a acesteia in Panhandle. Pe langa pescuit puteti participa si la alte activitati precum birdwatching, safari, fotografiere sau pur si simplu sa va relaxati.

Delta Okavango

Clima si temperaturile din Delta Okavango

Cea mai buna perioada de vizita a deltei este intre mai-octombrie, deoarece atunci este cea mai mare densitate de anumale care impanzesc zonele inundate iar vegetatia a inceput sa se usuce.

Cea mai buna perioada pentru birdwatching si admirarea vegetatie este in timpul sezonului ploios noiembrie aprilie, cand pasarile migratoare se reintorc iar vegetatia a inceput sa infloreasca.

Activitatile de safari pe apa sunt specialitatile primare din Okavano – nuimte mokoro – si sunt modalitatea cea mai indicata de a explora nenumaratele cai navigabile din delta. Nenumarate barci sunt lansate pe principalele cai navigabile si pe lagune. Intre lunile aprilie noiembrie, cand un numar mare de animale migreaza spre caile navigabile din Delta Okavango, este cea mai buna perioada pentru aceasta activitate.

In lunile martie si aprilie mii de zebre si alte animale migreaza spre Savuti, o arie a parcului National Chobe. Lunile noiembrie si decembrie sunt un moment excelent pentru a fi martorii la regenerarea naturii in zona. Verile ( in special in perioada decembrie – februarie) pot avea temperaturi extrem de ridicate ( 40 de grade) , iar ploile pot face anumite cai de acces dificile si impracticabile.

In timpul sezonului estival ploios, mai multe specii de animale se retrag din zona, in timp ce in sezonul de iarna uscat ele se aduna in jurul surselor de apa. Acest lucru nu inseamna ca nu se poate practica deloc safariul sau admirarea animalelor in timpul sezonului de vara ploios.

Ca si temperaturi de referinta, in perioada iunie august temperaturile in timpul noptii sunt scazute iar luna octombrie este una cu temperaturi destul de greu de suportat de peste 40 de grade. In perioada decembrie februarie temperaturile sunt in jur de 40 de grade, iar in martie – mai in jur de 30 de grade. Dorim sa mentionam ca nu sunt admisi copii sub 6 ani!

Delta Okavango

Fauna din Delta Okavango

Botswana este bine cunoscuta pentru gama diversificata de animale salbatice. Aici se gasesc din cele mai variate animale ale continentului African, unele specii fiind endemice pentru regiune. Delta este locuinta a peste 200 de speci ide mamifere, peste 160 de reptile, 80 de specii de pesti si peste 400 de specii de pasari.

Guvernul a alocat mii de kilometri patrati din teritoriul national ca fiind arii protejate ( peste 17%) si zone de gestionare a faunei salbatice ( alte 20%). Printre cele mai mari arii protejate sunt parcul National Chobe in nord, Rezervatia Central Kalahari ( a doua zona protejata ca si dimensiune din lume), Rezervatia Moremi aflata in Delta Okavango si recentul Parc Transfrontalier Kgalagani care se intinde pe granita dintre Botswana si Africa de Sud.

Mamiferele

Peste 200 de specii de mamifere au fost inregistrate in Botswana, printre care : maimuta vervet, baibuini, caini salbatici africani, vulpi, sacalul negru, manguste, hiene, lei , leoparzi, gheparzi, furnicari, zebre, rinoceri, hipopotami, girafe, impale, antilope, gnu, tseseebe, elefanti, bivoli, cimpanzei etc

Delta Okavango

Pasari

In jur de 550 de specii de pasari au fost acceptate pe lista nationala de pasari a Botswanei. Aceste pasari nu se gasesc doar in Parcurile Nationale ci si in partea nordica si estica a tarii. Peste 400 de specii au fost inregistrate doar in zona Gaborone. Multe zone ale Deltei Okavango sunt ideale pentru birdwatch. Printre speciile de pasari care pot fi gasite aici mentionam strutul, cormoranul, flamingo, gasca pigmeu, rata egipteana, jacana africana, dropii, vulturi etc.

Reptile

Cele mai des intalnite reptile in Botswana sunt crocodilii, pitonii, gecko, broastele testoase, mamba neagra, mamba verde, copra egipteana, vipera cu corn, soparla de nisip, cameleonul etc

Delta Okavango

Delta Okavango

 

Nota : pozele sunt preluate de pe wikipedia.com si travbuddy.com

 

Vacanta de vis in doar cateva secunde!


scrie localitatea sau zona geografica sau daca nu stii exact descrie in 3 cuvinte concediul (ex:safari)

scrie numarul tau de telefon si te vom contacta cu detalii despre concediu

 

scrie numarul de zile dorit si data in care intentionezi sa pleci in vacanta

scrie numarul de persoane pentru care sa fie facuta oferta

 

Doresti o rezervare pentru hotel, sa-ti gasesti destinatia de vacanta ideala sau bilete de avion la preturi accesibile?

Vezi testimonialele clientilor nostri.

Categorii de destinatii


 

Cauti un hotel?

Indiferent in care loc de pe planeta asta vrei un hotel, pensiune sau motel noi te ajutam sa gasesti o oferta buna.

cauta un hotel
 

Doresti un sejur deosebit?

Concediul tau trebuie sa fie exact cum il doresti si nu unul impus. Te ajutam sa iti configurezi totul conform asteptarilor.

sa configuram sejurul tau ideal
 

Vrei un bilet de avion?

Te ajutam sa iti alegi cursa aeriana adaptata orarului tau astfel incat sa te astepte avionul la scara.

ai bilet cat ai zice "avion"
 
 

Mai mult decat un client fericit

Testimonials

Parisul este minunat! Am reusit sa vedem o multime de locuri frumoase in cele 3 zile petrecute acolo. Va multumesc pentru ajutorul acordat! Recomandarile facute au fost excelente, iar hotelul a fost de vis. Am sa va recomand cu placere.

 

 

Maria, Oradea

Da personalitate vacantei tale

Gordy's Travel este o agentie de turism din Timisoara, care propune pietei de turism un concept inovator, pus in scena de o echipa cu experienta si know-how.

Intr-un domeniu precum turismul, cu principii de functionare consacrate, Gordy's Travel indrazneste sa faca un pas inainte si sa propuna o redefinire si o reinterpretare a ceea ce inseamna astazi turismul. Astfel ca nu suntem o simpla agentie de turism ci mai degraba suntem consultantul dumneavoastra personal.

 
mai multe despre Agentia de turism Gordy's Travel Timisoara