esti aici : prima pagina // Idei de destinatii de vacanta // Oferte Revelion // Revelion Paris

Revelion Paris

Revelion la Paris, capitala indragostitilor dar si a muzeelor!

Parisul este una dintre capitalele europene care se poate mandri cu operele de arta, arhitectura cladirilor si cu numeroasele muzee pe care le are. Explorarea muzeelor din Paris, poate deveni o aventura destul de costisitoare. Cu toate acestea, exista o multime de oportunitati bune pentru cei care calatoresc cu un buget redus.

Cele 23 de Muze Nationale din Paris (cu exceptia lui Grand Palais) permite accesul gratuit la expozitii permanente in prima duminica a fiecarei luni. Aceasta politica a fost implementata in ianuarie 2000 si s-a bucurat de un real succes. Aceasta politica a fost preluata si de unele muzee celebre precum Louvre, Orsay, Versailles, şi Quai-Branly.

Mai mult din 2001, numeroase muzee şi galerii care sunt finantate de catre autoritatile locale din au accesul liber pentru public fara nici un cost. Astfel avem acces gratuit la o multime de expoziţii in muzee renumite , precum Muzeul Carnavalet, Zadkine Musée, Petit Palais, Maison de Balzac, Maison de Victor Hugo si multe altele ( sunt cateva zeci de muzee in Paris cu intrare gratuita).

Muzeul Carnavalet – Muzeul de istorie pariziana

Muzeul Carnavalet ocupă un palat minunat vechi în inima districtului Marais. Construit în 1548, palatul a fost odata casa lui Madame de Sevigne, o marchiză a secolului 17. Muzeul este renumit pentru colectia pe care o depoziteaza. Aceasta colectie iti da o oarecare idee despre trecutul orasului, din primele sale zile si pana in prezent.
Muzeul Carnavalet este deschis zilnic, mai putin in zilele de luni, intre orele 10 -18. Adresa: Hôtel Carnavalet, 23, rue de Sévigné.

Muzeul Cognacq-Jay

Muzeul Cognacq Jay,poarta numele lui Ernest Cognacq si a sotiei sale, Marie-Louise Jay, fondatorii magazinului La Samaritaine.După moartea sa, în 1928, Ernest Cognacq doneaza colectia lor orasului. Aceasta a fost iniţial amplasat în resedinta Cognacq la Capucines .
Colecţia Muzeului Cognacq-Jay, consta in obiecte de arta datand din secolul al 18-lea. Aceasta conţine obiecte de arta, portelanuri si ceramica, mobilier, sculpturi şi picturi, inclusiv multe portrete. Exista, de asemenea, o colectie de tabachere Bejeweled.

Muzeul este deschis de marti pana duminica intre orele 10-18, cu ultima intrare la ora 17:30. Luni si in zilele de sarbatoare este inchis. Se pot face fotografii fara a folosi blitzul.

Maison de Victor Hugo

Maison de Victor Hugo, casa lui Victor Hugo, este situata sub arcadele de la Place de Vosges.
Hugo a locuit aici intre anii 1832-1848. Aceasta a fost inaugurat ca si muzeu în 1902, fiind primul scriitor al carui casa este declarat muzeu.
Printre exponate sunt manuscrisele ale lui Hugo, multe desene, picturi şi sculpturi, postere si picturi de spectacole de teatru.
Muzeul este deschis intre orele 10 si 17:40, in fiecare zi exceptand luni si zilele de sarbatoare.

Muzeul Zadkine

Acest muzeu, situat in sudul Parisului, serveste drept tribut nu prea cunoscutului sculptor Ossip Zadkine intr-un ambient linistit de gradina. Fanii sculpturii vor aprecia acest loc unic ce nu se afla pe o ruta tipica pentru turisti.

Este deschis zilnic intre orele 10 si 18, mai putin luni.

Musée de la Vie Romantique – Muzeul vietii romantice

Un tribut ideilor si vietii scriitorului francez de romante si ganditorului politic George Sand, muzeul se afla intr-o cladire din secolul al XIX-lea ce a folosit anterior drept studio al unui artist necunoscut. Exponatele permanente pot fi vazute gratuit, insa cele temporare sunt accesibile in skimbul unei mici taxe.

Este deschis zilnic, mai putin luni, intre orele 10:00 si 18:00

Muzeul Cernuski – Muzeul de arta asiatica din Paris

Un colectionar de arta din perioada tarzie a secolului al XIX-lea si-a donat vasta colectie de arta chinezeasca orasului Paris, la trecerea in secolul XX. Colectia permanenta a muzeului contine vase antice chinezesti, obiecte din bronz, artefacte budiste si o colectie importanta de picturi chinezesti din secolul XX.

Este deschis zilnic, mai putin luni, intre orele 10:00 si 17:45

Musee Bourdelle

Muzeul Bourdelle, este situat pe o strada mica, linistita numita rue Bourdelle langa Gare du Montparnasse, gara Montparnasse, şi Turnul Montparnasse. Muzeul a fost casa şi atelierul lui Antoine Bourdelle, unul dintre marii sculptori de la sfârşitul secolului al d 19-lea şi începutul secolului 20.
Muzeul Bourdelle conţine peste 800 de sculpturi, mii de desene, documente si manuscrise si colectia personala a artistului.Acest muzeu este unul dintre cele putine ramase si pastrate din multitudinea de case si ateliere ale artistilor care au populat zona Montparnasse din Paris.

Maison de Balzac

Maison de Balzac, Casa de Balzac, este locul unde autorul Honoré de Balzac a trait intre 1840-1847. Honoré de Balzac este considerat parintele realismului in literatura franceza.
Este deschis de marti pana vineri intre orele 12:30 si 17:30. Sambata intre orele 10:30 si 17:30, iar duminica si luni este inchis.

Muzeul de Arta Moderna

Muzeul de Arta Moderna al oraşului Paris, Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, a nu se confunda cu Muzeul National de Arta Moderna-Centre Pompidou.Acest muzeu este situat în Palais de Tokyo, care a fost construit pentru Expozitia Internationala din 1937. Muzeul a fost deschis în 1961. Colectia sa este contituita mai ales din donatii. Exponatele sunt din perioada 1901 pana azi. Lucrarile sunt din fovism, cubism si post-cubism, precum si suprarealism si nou realism.

Exponate sunt afisate în camere separate. Exista trei camere in care au loc expozitii temporare. Restul muzeului detine exponate permanente.

 

Vacanta de vis in doar cateva secunde!


scrie localitatea sau zona geografica sau daca nu stii exact descrie in 3 cuvinte concediul (ex:safari)

scrie numarul tau de telefon si te vom contacta cu detalii despre concediu

 

scrie numarul de zile dorit si data in care intentionezi sa pleci in vacanta

scrie numarul de persoane pentru care sa fie facuta oferta

 

Doresti o rezervare pentru hotel, sa-ti gasesti destinatia de vacanta ideala sau bilete de avion la preturi accesibile?

Vezi testimonialele clientilor nostri.

Categorii de destinatii


 

Cauti un hotel?

Indiferent in care loc de pe planeta asta vrei un hotel, pensiune sau motel noi te ajutam sa gasesti o oferta buna.

cauta un hotel
 

Doresti un sejur deosebit?

Concediul tau trebuie sa fie exact cum il doresti si nu unul impus. Te ajutam sa iti configurezi totul conform asteptarilor.

sa configuram sejurul tau ideal
 

Vrei un bilet de avion?

Te ajutam sa iti alegi cursa aeriana adaptata orarului tau astfel incat sa te astepte avionul la scara.

ai bilet cat ai zice "avion"
 
 

Mai mult decat un client fericit

Testimonials

"Gordy's Travel" este agentia de turism care este intr-adevar "tailor made". Personalul amabil si profesionist, te trateaza cu cea mai mare atentie si gaseste intotdeauna cel putin trei variante care sa raspunda cerintelor tale. Am fost si voi ramane clientul lor fidel si recomand oricui serviciile lor!

 

 

Corneliu Vaida, Lions Club Timisoara

Da personalitate vacantei tale

Gordy's Travel este o agentie de turism din Timisoara, care propune pietei de turism un concept inovator, pus in scena de o echipa cu experienta si know-how.

Intr-un domeniu precum turismul, cu principii de functionare consacrate, Gordy's Travel indrazneste sa faca un pas inainte si sa propuna o redefinire si o reinterpretare a ceea ce inseamna astazi turismul. Astfel ca nu suntem o simpla agentie de turism ci mai degraba suntem consultantul dumneavoastra personal.

 
mai multe despre Agentia de turism Gordy's Travel Timisoara