esti aici : prima pagina // Destinatii de vacanta // CapriOdata ajunsi in proximitatea insulei situata in zona coastei napoletane si a celebrei coaste amalfitane, va intampina un spectacol de margini stancoase tasnite din apele limpezi ale Mediteranei,  punctate cu pesteri ascunse sau plaje izolate.

Capri, locul de retragere preferat al imparatului roman Tiberiu, desfasoara un centru istoric extrem de pitoresc, accesibil cu funicularul de pe tarm sau prin plimbari fermecatoare pe stradutele serpuite ale insulei.

Capri adaposteste ruinele impozantei case de vacanta a lui Tiberiu, Villa Jovis si ofera o panorama inedita de pe Mont Solaro sau plimbari pe aleile din Anacapri, pana la calea pedestra Migliera, terminata la Belvedere del Tuono, loc fabulos de observare a imprejurimilor.

Capri nu inceteaza sa surprinda privirea si starea de spirit., la plimbare prin Piazzeta, centrul sau medieval presarat cu cafenele si restaurante extrem de recofortante, desfasurand o  pleiada de magazine de lux,  pe Via Longarno, Via Sopramonte, strada panoramica, pe Via Tiberius,  prin  Parcul Astarita, construit in terase dispuse deasupra Mediteranei, sau tragand cu coada ochiului la  franturi de case extrem de bine intretinute, cu gradini imaculate, zarite printre fantele gardurilor de fier, intr-o abundenta de arbori, arbusti  si flori subtropicale.

Villa Jovis, evident, construita strategic, deasupra stancilor, impresioneaza printr-o panorama asupra Golfului Napoli, cu micul sau fort medieval, a insulelor invecinate Ischia si Procida, a Peninsulei Sorrentane si Golfului Salerno, Sorrento si Salerno, fiind orase continentale, Sorrento in primul rand , etaland o frumusete si dispunere geografica de invidiat.

Un alt sit antic roman, Villa Damecuta este situat in Anacapri, cel de-al doilea oras al insulei, de la acesta putandu-se cobora la Grotta Azzura,  renumita pestera a insulei, situata la nivelul marii.. La Grotta Azzura puteti inota, accesibila fiind si cu o plimbare cu barca de-a lungul coastei insulei,. Mai apoi se poate ajunge la unele dintre  stabilimentele bailor publice romane, precum Il Nettuno sau Il Riccio, cel din urma fiind faimos pentru  fabulosul   sau restaurant pescaresc situat in buza marii.

Intorcandu-va la Capri, nu ratati fabilosul restaurant Da Paolino, pentru a incheia cum se cuvine un periplu de delicatese vizuale, o frantura din stilul de viata al rasfatatilor unui imperiu antic spectaculos , scaldat in flora si clima mediteraneana

 

Destinatia de vacanta perfecta la distanta de un click!


scrie localitatea sau zona geografica sau daca nu stii exact descrie in 3 cuvinte concediul (ex:safari)

scrie numarul tau de telefon si te vom contacta cu detalii despre concediu

 

scrie numarul de zile dorit si data in care intentionezi sa pleci in vacanta

scrie numarul de persoane pentru care sa fie facuta oferta

 

Doresti o rezervare pentru hotel, sa-ti gasesti destinatia de vacanta ideala sau bilete de avion la preturi accesibile?

Vezi testimonialele clientilor nostri.

Alege unde doresti sa mergi:


 

Cauti un hotel?

Indiferent in care loc de pe planeta asta vrei un hotel, pensiune sau motel noi te ajutam sa gasesti o oferta buna.

cauta un hotel
 

Vrei un bilet de avion?

Te ajutam sa iti alegi cursa aeriana adaptata orarului tau astfel incat sa te astepte avionul la scara.

ai bilet cat ai zice "avion"
 
 
Spania -Costa Dorada Spania -Costa Dorada

Costa Dorada se află în provincia Tarragona. In contrast cu regiunea din nord , Costa Brava, pe Costa Dorada plajele au pante mai line cu un nisip mai fin, ideal pentru turistii care doresc să facă plajă.

 
afla mai multe detalii alte idei de destinatii